More

    Η γενιά του sexting και τα προβλήματά της

    Τα social media έχουν αλλάξει για τα καλά τον τρόπο που φλερτάρουμε και αυτό είναι γεγονός…

    Όλα μας έχουμε πέσει, έστω μια φορά στην ζωή μας, στη λούπα να μας αρέσει κάποιο άτομο και να προτιμήσουμε να το γνωρίσουμε πρώτα από τα social media και μετά, ίσως, από κοντά. Έτσι, χάσαμε τον φυσικό τρόπο του ”φλερτάρω” και ξεκινήσαμε, ήδη, με πολλές πληροφορίες για το υποψήφιο ταίρι. Κάπου στην πορεία μετά από μερικές συναντήσεις, η οικειότητα αυξάνεται και το μήνυμα γίνεται ηχητικό, το ηχητικό γίνεται φωτογραφίες και για το φινάλε είναι η βιντεοκλήση. Ναι, αυτό είναι το τελετουργικό για να ξεκινήσεις να κάνεις sexting.

    Σχέση, απόσταση και social

    Αρχικά, η ανάγκη για sexting ξεκίνησε από τις σχέσεις από απόσταση που πρέπει, κάπως, να συντηρηθεί το ερωτικό ενδιαφέρον. Φυσικά και δεν ξεχνάμε τα παράλληλά ζευγάρια, που δεν μπορούν να βλέπονται με την άνεση που θέλουν, οπότε το sexting διατηρεί το πάθος τους.

    Βεβαία, η πολύ επικοινωνία και το sexting μπορεί να σου γυρίσουν boomerang, γιατί η τριβή είναι μεγάλη κι, ίσως, προκαλέσει αλλοίωση στον ενθουσιασμό και τη λαχτάρα. Ωστόσο, στατιστικά, παραπάνω του 80% των ατόμων που προχωρά σε αυτή την διαδικασία δεν απολαμβάνει πρακτικά απολύτως τίποτα, γιατί γράφει και απλά μένει στο μήνυμα. Δεν προχωρά καν στην φυσική επαφή και αυτό είναι ένα φαινόμενο που χωρά πολύ ανάλυση.

    Είναι ηθικό να κάνεις sexting;

    Δεν τίθεται θέμα ηθικής, αλλά γούστου και ερωτικής συμπεριφοράς. Μπορείς να κάνεις sexting και να δείξεις γυμνό μέχρι το σημείο που επιθυμείς. Επίσης, το πόσο θα το ευχαριστηθείτε έχει να κάνει με την επικοινωνία και την οικειότητα που έχετε ως άτομα, όχι με το αν είστε ήδη ζευγάρι ή έχετε κάνει σεξ.

    Πολλά life coach ισχυρίζονται ότι το sexting πρέπει να το αποφύγετε στην αρχή μιας γνωριμίας και, ειδικά, αν δεν έχει προηγηθεί σεξουαλική επαφή, γιατί πιο πολλά χάνεις παρά κερδίζεις. Στην ουσία σου λένε αν βλέπεις κάποιο για σχέση, προσπάθησε να εστιάσεις στην προσωπικότητα και όχι στο σεξ. Αλήθεια, όμως, τώρα, δεν είναι και το σεξ κομμάτι της υπόστασής μας; (Εάν δεν είμαστε στο ασέξουαλ φάσμα βέβαια.)

    Αν μη τι άλλο, βοηθάει στην σεξουαλική επικοινωνία να ξέρεις τι αρέσει στο υποψήφιο εραστή σου. Γιατί να παίζουμε τις κουμπάρες όταν, πέρα από την γνωριμία, είναι και το σεξ το ζητούμενο;

    Με το nude sharing τι γίνεται ;

    Εδώ θέλει προσοχή. Ποτέ και για κανένα λόγο δεν προσπαθούμε να κάνουμε sexting με αγνώστους ή απλούς γνωστούς και σε καμία περίπτωση δεν το κάνουμε όταν έχουμε πιει. Είναι πολύ εύκολα κάποιο να εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη του άλλου ατόμου και αυτό δεν το θέλουμε. Τα θύματα του nude sharing, μετά από πολύ αγώνα και αυτοκτονίες νέων παιδιών, κοριτσιών, κυρίως, έχουν δώσει το δικό τους ηχηρό μήνυμα – ότι η μάστιγα με τα παράνομα βίντεο είναι στο χέρι μας να σταματήσει. Αυτός που θα πρέπει να ντρέπεται είναι αυτός που διακινεί φωτογραφίες του άλλου άτομο και όχι το θύμα.

    Καλό είναι να μην δαιμονοποιούμε το sexting, γιατί υπάρχει και αυτή η λανθασμένη πλευρά. Δεν φταίει η διαδικασία, αλλά ο τρόπος χρήσης της. Φυσικά, δεν είναι κακό να μην σου ταιριάζει αυτό το στυλ φλερτ και να το απορρίψεις. Στόχος είναι να γουστάρουμε τις πράξεις μας και να αποφορτιζόμαστε από την καθημερινότητα με το άτομο που μας αρέσει. Αν υποστηρίζεις το κόνσεπτ, do it. Αν πιστεύεις ότι θα σου βγει ξινό, don’t do it. Τόσο απλά. 

    Responsive Ad

    Latest articles

    Related articles