More

    Πώς η κοινωνία διαιωνίζει το ψέμα του φύλου;

    ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Οι σεξιστικοί διαχωρισμοί που κάνουν τα καταστήματα και οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες στα παιχνίδια πρέπει να σταματήσει. Τα παιχνίδια δεν είναι για αγόρια και κορίτσια. Τα παιχνίδια δεν έχουν φύλο.

    Όλα τα παιχνίδια είναι για όλα τα παιδάκια.

    Βλέπουμε να προωθούνται παιχνίδια όπως οι κούκλες και τα μωράκια για τα κορίτσια. Σαν να προετοιμάζουν τα κοριτσάκια από μικρή ηλικία για την μητρότητα αντιμετωπίζοντας την γυναίκα ως αναπαραγωγική μηχανή. Επίσης, βλέπουμε να προωθούνται για τα κορίτσια τα κουζινικά περνώντας στην συνείδηση του παιδιού ότι είναι δική του υποχρέωση το μαγείρεμα ή το νοικοκυριό εξυπηρετώντας, έτσι, πατριαρχικά πρότυπα.

    Και βλέπουμε από την άλλη να προωθούνται για τα αγόρια παιχνίδια στρατιωτικά, όπλα, σπαθιά κλπ… λες και είναι μηχανές πολέμου. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται κοινωνικές νόρμες, όπως η τοξική αρρενωπότητα και περνά αντίστοιχα στο υποσυνείδητο των αγοριών το ποιος πρέπει να είναι ο κοινωνικός τους ρόλος και η θέση τους στη κοινωνία. Δυναμικοί, μάχιμοι και βίαιοι.

    Δηλαδή η κοινωνία διαμορφώνει τα παιδιά με έναν συγκεκριμένο τρόπο βάζοντάς τους τοίχους και περιορισμούς και τα κατευθύνει να έχουν συγκεκριμένα ενδιαφέροντα επηρεάζοντας, έτσι, την συγκρότηση της έμφυλης ταυτότητάς τους και περιορίζοντας τις δυνατότητες ανάπτυξής τους. Αυτό το είδος του marketing πρέπει να αλλάξει – σε όλα τα επίπεδα.

    Όλα τα παιχνίδια, όπως και όλα τα χρώματα πρέπει να είναι ουδέτερα ως προς το φύλο. Αν ένα κοριτσάκι θέλει να παίξει με παιχνίδια όπως αμαξάκια, κατασκευαστικά παιχνίδια κλπ, αφήστε το να παίξει και αν ένα αγοράκι θέλει να παίξει με κούκλες ή κουζινικά, το ίδιο.

    spot_img

    Latest articles

    Related articles