More

    Τα παιδικά χέρια πρέπει να κρατάνε παιχνίδια και όχι εργαλεία

    Ο Ικμπάλ Μασίχ είναι ένας μικρός επαναστάτης και η ιστορία του έχει να μας διδάξει πολλά!

    Aλλά πριν πάμε στην ιστορία του Ικμπάλ θέλω να σας πω ότι:

    Η παιδική εργασία υπάρχει και σήμερα. Ας σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια μας!

    Γνωστές εταιρίες Κολοσσοί έχουν παιδιά να δουλεύουν για να ντύνεσαι εσύ…

    Ναι, και εσύ μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό! Τι; Να σταματήσεις απλά να τους στηρίζεις. Πολλές εταιρείες αναγκάζονται να συμμορφωθούν επειδή ο οργανισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους εξέθεσε ονομαστικά!

    Είναι στο χέρι σου! Έχεις παραπάνω δυναμική από όσο νομίζεις!

    Τέσσερα ετών δούλος

    Γεννήθηκε το 1982 στο Πακιστάν σε μια πάμφτωχη οικογένεια. Όταν ήταν τεσσάρων ετών, οι γονείς του τον έδωσαν για σκλάβο σε ένα έμπορο χαλιών για μερικές ρουπίες.

    Δούλευε δώδεκα ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα, αλυσοδεμένος στο ίδιο σημείο φτιάχνοντας χαλιά, με λίγο φαγητό, ελάχιστο νερό που του έδιναν και με ελάχιστο φως.

    Στα δέκα του όμως, το έσκασε!

    Δέκα ετών μαχητής

    Στο Πακιστάν ψηφίστηκε ένας νόμος ο οποίος απαγόρευε κάθε μορφή παιδικής εργασίας. Έτσι δραπέτευσε, πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε το αφεντικό του για να κερδίσει την ελευθερία του.

    Οι αστυνομικοί όμως δεν είναι καλοί σε καμία ιστορία και έτσι προδόθηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του. Οι αστυνομικοί δωροδοκήθηκαν, με αποτέλεσμα να τον επιστρέψουν πίσω στον εργοδότη του και να συνεχιστούν οι βασανισμοί.

    Όταν γύρισε τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα…

    Όμως το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά, όπως λένε..

    Λίγους μήνες μετά κατάφερε να αποδράσει για δεύτερη φορά!

    Πήγε στους ανθρώπους του Απελευθερωτικού Μετώπου του Πακιστάν για την Εκμετάλλευση της Παιδικής Εργασίας και όχι στην αστυνομία αυτήν την φορά!

    Εκεί τον βοήθησαν και τον φρόντισαν. Για πρώτη φορά στην ζωή του, στα δέκα του χρόνια, ο Ικμπάλ νιώθει ασφάλεια και στοργή!

    Άρχισε να κάνει ομιλίες, καταγγελίες, πήγε σχολείο, άρχισε να ταξιδεύει στο εξωτερικό, προκειμένου να κινητοποιήσει τον κόσμο ενάντια στην παιδική εργασία στο Πακιστάν και όλα αυτά, να τονίσω, στα δέκα του!

    Με τον ακτιβισμό του κατάφερε να απελευθερώνει περίπου 3.000 παιδιά σκλάβους. Κατάφερνε και έμπαινε κρυφά, με τη βοήθεια άλλων ακτιβιστών, μέσα σε ταπητουργεία και να βγάζει φωτογραφίες τα παιδιά σκλάβους. Εκείνη την εποχή τα παιδιά στο Πακιστάν που εξαναγκάζονταν να εργάζονται ξεπερνούσαν τα 7 εκατομμύρια. Όμως Χιλιάδες παιδιά ελευθερώθηκαν από τον δεσμό της δουλείας χάρη σε αυτόν!

    Δεκατρία ετών νεκρός

    Στις 16 Απριλίου 1995, ανήμερα του Πάσχα, μετά από ένα ταξίδι στην Αμερική, πριν κλείσει καν τα 14 χρόνια ζωής, την ώρα που έπαιζε με φίλους, ένας νεαρός άνδρας τον πλησίασε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

    Η «μαφία των χαλιών», η οποία είχε οικονομικές απώλειες λόγω της επανάστασης του Ικμπάλ, έβαλε αυτόν τον άντρα -ο οποίος ήταν τοξικομανής- να τον δολοφονήσει με αντάλλαγμα να εξασφαλίσει την ηρωίνη του. Οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δεν συνελήφθησαν ποτέ!

    Η ιστορία του Ικμπάλ έγινε μυθιστόρημα με συγγραφέα Francesco D’Adamo που κυκλοφόρησε το 2009.

    Responsive Ad

    Latest articles

    Related articles