Για τους Δυτικούς, οι νύχτες καυτές και Αραβικές είναι μία φαντασίωση. Τι γίνεται, όμως, στην πραγματικότητα;
Το Ισλάμ δεν είναι σίγουρα γνωστό για το πόσο απελευθερωμένα αντιμετωπίζει την σεξουαλικότητα… απεναντίας το αντίθετο. Στο μουσουλμανικό κόσμο υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση γύρω από το σεξ, ενώ η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα διώκεται ποινικά ή δέχεται περιφρόνηση και επιθέσεις . Το σεξ είναι ένα σύνθετο ταμπού, το οποίο σε χώρες όπως η Αλγερία, η Τυνησία, η Συρία ή η Υεμένη είναι προϊόν της πατριαρχικής κουλτούρας, των νέων κωδίκων των ισλαμιστών και του πουριτανισμού που χαρακτηρίζουν τους διάφορους κανόνες της περιοχής. Σε κάποιες χώρες οι γυναίκες παρακολουθούνται, κεντρικό ρόλο έχει το αφήγημα της γυναικείας “παρθενιάς” και η αστυνομία των ηθών περιπολεί.
Σύμφωνα με το Χαντίθ: «Δεν υπάρχει κάτι που απεχθάνεται ο Θεός περισσότερο από τη μοιχεία». Ως εκ τούτου, μπορεί κάποιο να συμπεράνει ότι η σεξουαλική επαφή με μια άλλη γυναίκα είναι χειρότερη από το φόνο ή το βιασμό.
Το Ισλάμ, σε αντίθεση με τον Χριστιανισμό, αναγνωρίζει το γεγονός ότι η σεξουαλική επιθυμία ενός ατόμου πρέπει να ικανοποιείται. Θεωρεί την εκπλήρωση αυτής της επιθυμίας ένα θέμα αξιέπαινο… μόνο όταν γίνετε ανάμεσα στο ανδρόγυνο.
“Μην ξεπερνάτε τα όρια που τέθηκαν από τον Αλλάχ”.
Αυτό είναι το σύνθημα που καθορίζει την συμπεριφορά ενός πιστού μουσουλμάνου, χωρίς να σημαίνει ότι το ακολουθούν όλα τα άτομα της μουσουλμανικής κοινότητας.
Η σεξουαλική μιζέρια του μουσουλμανικού κόσμου δεν αγγίζει τόσο τα ανωτέρα και μορφωμένα στρωματά τις κοινωνίας, ειδικά τον εύπορο αντρικό πληθυσμό. Εκεί παρατηρείται μία σεξουαλική απελευθέρωση που μένει πίσω από ψηλά τείχη και με την πληρωμένη εχεμύθεια του προσωπικού. Οι άνθρωποι που ζουν μόνιμα στην Δύση ή ταξιδεύουν συχνά, πολλές φόρες ακολουθούν την δυτική νοοτροπία με κάποια επιφύλαξη και συντηρητισμό και άλλες φόρες το βλέπουν ως ευκαιρία να ξεφύγουν από τα σεξουαλικά δεδομένα της χώρας τους. Οι νεαρές μουσουλμάνες που επιθυμούν να απαρνηθούν τον μουσουλμανικό τρόπο ζωής σε ό,τι άφορα τις ελευθερίες, πόσο μάλλον τις σεξουαλικές, πολλές φόρες εξοστρακίζονται από τον οικογενειακό τους κύκλο.
Τα σεξουαλικά δικαιώματα αποτελούν μέρος των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Δεν είναι επικουρικά δικαιώματα και, όπως γίνεται αντιληπτό, στις περισσότερες αραβομουσουλμανικές χώρες , καθόλου δεδομένα.