Στα πόσα Follow χάνονται οι έρωτες;
Τι να απασχολούσε άραγε τα ερωτευμένα ζευγάρια στα ραντεβού τους, πριν έρθουν στη ζωή μας τα κινητά;
Τα social media έχουν επηρεάσει όχι μόνο τον τρόπο που φλερτάρουμε αλλά και την συνυπάρξη με το εκάστοτε ταίρι μας, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε την ευκολία με τη γρήγορη αντικατάσταση της τελείας εικόνας. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει φλερτάρει έστω και μια φορά στα social και αν υπάρχει είναι ακόμα σε θερμοκοιτίδα.
Ο κόσμος στην πλειονότητά του, δεν θα ζητήσει αν σε γνωρίσει έξω το τηλέφωνό σου αλλά το insta σου. Η εικόνα που θα δει εκεί θα ενισχύσει ή θα μειώσει το ενδιαφέρον του για σένα… Άδικο δεν είναι;
Social media in love with…
Στην αρχή είναι όλα καλά μεταξύ των υποψηφίων εραστών μας. Τα social βοηθάνε να κρατηθεί η φωτιά στην επικοινωνία κ να γίνει πυρκαγιά. Άπειρες συζητήσεις, like, καρδούλες και το κινητό να πέφτει στο πρόσωπό σου, στην προσπάθεια να χτίσεις μια ιντερνετική επικοινωνία, μέχρι αργά το βράδυ.
Που είναι το λάθος όμως
Ξεκινάμε να θεοποιούμε τον συνομιλητή μας, προς τον απόλυτο θεά/θεό έχοντας στο νου την τέλεια εικόνα που προσφέρει η ασφάλεια του ίντερνετ, αυτο στην τελική μόνο ανασφάλεια προσφέρει. Κλείνεις το πρώτο ραντεβού, κάποιοι ήταν τυχεροί, κάποιοι πάλι όχι, όπως ο φίλος μου ο Χάρις που άλλο παρήγγειλε και άλλο του ήρθε. Ας δούμε τώρα τι γίνεται με την σωστή παραγγελία….
Πρώτο στάδιο
Μυστηριωδώς σταματάνε τα like ή ελαττώνονται δραματικά, με αποτέλεσμα να νιώθεις ότι σιγά σιγά ο σύντροφός σου χάνει το ενδιαφέρον του προς εσένα. Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα όταν βλέπεις πως τα χαμένα like, πάνε προς άλλες κατευθύνσεις.
Δεύτερο στάδιο
Μπαίνει στο παιχνίδι η ζήλια και η απογοήτευση, καθώς η σύγκριση με άλλα άτομα είναι άνιση και πολλές φορές αφόρητη. Αρχίζεις να γίνεσαι ελεγκτικός και να γίνονται παρεξηγήσεις με το παραμικρό. Μένεις συχνά στο διαβάστηκε, τα μηνύματα όλο και λιγοστεύουν, αργούν πολύ να απαντηθούν, ενώ η σπόντα στα story είναι must, καθώς νιώθεις την αξιοπρέπεια να σε εγκαταλείπει…
Τρίτο στάδιο
Τα μαύρα σύννεφα της γκρίνιας και της αμφιβολίας πνίγουνε την σχέση σου και πνίγεσαι και συ μαζί της. Κοιτάς τις πρώτες συνομιλίες και αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά, ενώ εστιάζεις στο κομμάτι της εικόνας γιατί στην ουσία αυτό πούλησες.
Τέταρτο στάδιο
Έρχεται η στιγμή που το νιώθεις το unfollow να έρχεται, σκέφτεσαι να το προλάβεις με ένα μπλοκ αλλά δεν σου πάει η καρδιά ή σου πάει ανάλογα την περίσταση.
Συμπέρασμα
Αυτό που γίνεται με τα σοσιαλ είναι ότι ταράζουν την επικοινωνία και την εξέλιξή της. Το από κοντά γίνεται άθλος που πρέπει να κερδίσεις και όχι πια δεδομένο. Σε μια γενικότερη μορφή βλέπουμε ζευγάρια πάνω από ένα κινητό στα ραντεβού τους, αντί να ανοίγουν τις καρδιές του, να ανοίγουν το 4G. Δεν είναι κακό που η ζωή μας έχει γίνει πιο τεχνολογική, αρκεί να μην της επιτρέπουμε να επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό τις συμπεριφορές.
Είναι μεγάλο λάθος να νομίζουμε ότι χτίζουμε τις σχέσεις μας με την βοήθεια του ίντερνετ. Όλα τα προβλήματα που προανέφερα λύνονται μόνο αν προσπαθήσεις να τα επικοινωνήσεις στο άλλο άτομο από κοντά και εκείνο δεχτεί να ακούσει. O έρωτας όμως δεν είναι προβλήματα, είναι μια συναισθηματική κατάσταση που εξυψώνει τους ανθρώπινους χαρακτήρες, γίνεσαι η προτεραιότητα του αλλού κι για όσους έχουν την υπομονή να δώσουν την δικιά τους ερωτική μάχη, κερδίζουν τον σύντροφό που επιθυμούν. Για τους υπόλοιπους να μείνουμε σε ένα τυπικό like.