More

  Αγαπητέ άντρα δεν είμαι μόνο εγώ θύμα της πατριαρχίας

  Η παρουσία της πατριαρχίας υπάρχει ακόμα, όσο και αν προσπαθούμε να την καταρρίψουμε. Αυτό όμως που δεν έχει γίνει αντιληπτό από την πλειονότητα των αντρών είναι ότι η πατριαρχία πιέζει και τους ίδιους τους άντρες!

  Κ όμως είσαι και εσύ θύμα γιατί:

  Τι ξυρίζεσαι παντού ρε γκέι!

  Πριν ξεκινήσω να θίγω αυτό το ζήτημα έχω την ανάγκη να τονίσω ότι το “γκέι” δεν είναι βρισιά, είναι σεξουαλικός προσανατολισμός! Σταματήστε να το χρησιμοποιήτε για να βρίσετε κάποιον!

  Ας ξεκινήσουμε λοιπόν… Οι άντρες κρίνονται αρνητικά και χλευάζονται όταν περιποιούνται τον εαυτό τους. Ενώ ο καθένας μας οφείλει και έχει την ανάγκη να το κάνει! Είτε αυτό είναι να χρησιμοποιήσει καλλυντικά και διάφορα προϊόντα περιποίησης, είτε το να αφαιρεί τις τρίχες από το σώμα του με διάφορους μεθόδους (όπως λέιζερ, αποτρίχωση κ.λ.π.) μέχρι να βάφει τα μαλλιά του ή τα νύχια του και είναι απόλυτα φυσιολογικό!

  Ο άντρας πληρώνει στα ραντεβού!

  Ο άντρας είναι “υποχρεωμένος” να πληρώνει, αν όχι σε όλα, τουλάχιστον στο πρώτο ραντεβού. Αυτό δεν βγάζει κανένα νόημα από την στιγμή που πλέον έχουμε όλα τα φύλα δικαίωμα στην εργασία. Βγάζουμε και οι δύο λεφτά οπότε μπορούμε να πληρώσουμε ό,τι έχουμε καταναλώσει και δεν υπάρχει λόγος απογοήτευσης όταν ο άντρας μας ζητάει να πληρώσουμε μισά-μισά!

  Δεν υπάρχουν υποστηρικτικά κέντρα και δομές για κακοποιημένους άντρες.

  Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που το βρίσκεις αστείο! Ενώ οι γυναίκες αποτελούν την πλειονότητα των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, η ενδοοικογενειακή κακοποίηση μπορεί και να συμβαίνει και στους άνδρες.

  Δεν υπάρχουν υποστηρικτικά κέντρα και δομές για κακοποιημένους άντρες, αλλά και να υπήρχαν, λόγω της “ισχυρής εικόνας” που υποτίθεται πως πρέπει να έχει ο άντρας ελάχιστοι θα έφταναν στο σημείο να καταγγείλουν ένα περιστατικό ψυχολογικής ή σωματικής βίας.

  Ο άντρας πρέπει να έχει το πάνω χέρι!

  Αυτή η πρόταση περισσότερο, όπως και η ” Ο άντρας πρέπει να είναι κυνηγός” θα έπρεπε να σας αγχώνει παρά να σας ευχαριστεί. Οι άντρες πρέπει πάντα με την πρώτη ευκαιρία να αποδεικνύουν τον ανδρισμό τους.

  Ο άντρας δεν χρειάζεται να είναι κυνηγός, ούτε κολόνα του σπιτιού και γενικώς καμία ταμπέλα, πρέπει απλά να είναι ο εαυτός του και να πράττει ανάλογα με τον χαρακτήρα του και όχι να γελοιοποιείται όταν δεν θέλει να πάρει μέρος σε μια φασαρία και να πλακωθεί επειδή έτσι αρμόζει να κάνει ο άντρας στα πρότυπα της κοινωνίας.

  Οι άντρες δεν κλαίνε!

  Οι άντρες δεν κλαίνε! Οι άντρες δεν πονάνε! Οι άντρες δεν κρυώνουν! WHAT? Άντρες είναι όχι πιγκουίνοι! Οι άντρες είναι άνθρωποι και κλαίνε και πονάνε και γενικά νιωθουν κάθε είδους συναίσθημα.

  Η τοξική αρρενωπότητα τους αποθαρρύνει να δείξουν τα συναισθήματα τους, διότι αυτό θεωρείται θηλυκό χαρακτηριστικό, με αποτέλεσμα να μην τους αφήνει να εκφραστούν με την ίδια ευκολία. Όλες αυτές οι φράσεις είναι ριζωμένες καλά και μας τις μαθαίνουν από μικρά παιδιά… η αρχή της καταπίεσης!

  Δεν έχεις λεφτά. Ποια θα γυρίσει να σε κοιτάξει;!

  Έχει λεφτά; Έχει καλό αυτοκίνητο; Υπάρχει η καταπίεση πως εάν μέχρι κάποια συγκεκριμένη ηλικία δεν έχεις πετύχει επαγγελματικά, δεν έχεις αυτοκίνητο έχεις αποτύχει, κάτι που δεν ισχύει και τόσο για τις γυναίκες… και φυσικά “Αν δεν έχεις όλα αυτά τα απαιτούμενα δεν είσαι άξιος να μπεις σε μια σχέση πόσο μάλλον να κάνεις οικογένεια”.

  Μπράβο που κρατάς και εσύ το παιδί!

  Μπράβο επειδή περνάς χρόνο με το ίδιο σου το παιδί; Ναι και αυτό είναι ένα ταμπού προς τους άντρες… Το να είσαι ο κύριος γονιός που προσέχει τα παιδιά, αν η σύζυγός σου δουλεύει και έχεις αναλάβει το νοικοκυριό θεωρείται από την κοινωνία ότι κάτι δεν έχεις κάνει σωστά στην ζωή σου, διότι η κουλτούρα βλέπει τη φροντίδα των παιδιών ως καθαρά γυναικεία δραστηριότητα. Αυτό είναι ένα από τα πιο τρανταχτά γεγονότα που αποδεικνύει τον σεξισμό που δέχονται οι άντρες. Και αυτό έχει υπάρξει ως αποτέλεσμα, οι πατεράδες να αποθαρρύνονται να περάσουν πολύ χρόνο με τα παιδιά τους.

  Αν απολαμβάνεις το δάχτυλο στον πισινό σου, χάνεις τον ανδρισμό σου!

  Κάπου είχα διαβάσει κάτι πολύ σωστό που έλεγε: Η έδρα του ανδρισμού δεν βρίσκεται στην τρύπα του κώλου ενός άντρα! Επιστημονικά έχει επιβεβαιωθεί ότι το σημείο G είναι ο αδένας του προστάτη και μόνος τρόπος να τον αγγίξετε, είναι από τον πρωκτό.

  Αγαπητέ Straight Άντρα, σταματά να φοβάσαι να βάλεις πράγματα στον πισινό σου, δεν προσβάλλει τον ανδρισμό σου. Το σεξ είναι ένας άλλος κόσμος που όλα επιτρέπονται (αν είναι συναινετικό) άσε τα ταμπού και απόλαυσε το!

  Μετά από όλα αυτά συνεχίζεις να νιώθεις ότι απειλείσαι από τον φεμινισμό;

  spot_img

  Latest articles

  Related articles