More

  Είναι απαραίτητος ο φεμινισμός σήμερα;

  Πολλοί θεωρούν ότι ο φεμινισμός είναι η νέα μόδα της εποχής. Θα το θέσω πιο σωστά και θα πω, ότι ζούμε στην εποχή της αναζωπύρωσης του φεμινισμού.

  Είναι απαραίτητος ο φεμινισμός σήμερα;

  Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ΝΑΙ, από την στιγμή που ακούγονται ακόμα φράσεις, όπως:

  -Που πας με τόσο κοντή φούστα; Θα σε πουν Πουτ@ν@! 

  -Δεν μπορείς να συνδυάσεις καριέρα και οικογένεια! 

  -Εσύ είσαι γυναίκα, δεν κάνει να είσαι τόσο σεξουαλικά ενεργή! 

  -ΨΙΤ κούκλα!

  -Τι στραβώνεις, ένα κομπλιμέντο σου κάναμε! 

  -Είσαι λεσβία, γιατί ακόμα δεν έχεις βρει τον κατάλληλο άντρα! 

  -Αυτό το μαγιό/ρούχο δεν είναι για το δικό σου σώμα. Εσύ έχεις παραπάνω/λιγότερα κιλά! 

  -Άσε το τιμόνι και τράβα στην κουζίνα σου. Το τιμόνι είναι αντρική υπόθεση! 

  -Μην λες “έχω περίοδο”, πες “είμαι αδιάθετη”. Είναι ντροπή!

  -Η γυναίκα είναι για το σπίτι και πρέπει να είναι νοικοκυρά!

  -Γυναίκες… όλες το ίδιο είστε! 

  -Και μετά φταίει ο βιαστής… 

  Και η λίστα συνεχίζεται μέχρι το άπειρο.

  Είναι πολύ δύσκολο να είσαι γυναίκα και να μην έχεις έρθει αντιμέτωπη, αν όχι με όλες, έστω με τις περισσότερες από τις πάνω φράσεις.

  Ας ξεκινήσουμε να εξηγούμε τα βασικά στους σεξιστές άντρες (και όχι μόνο) εκεί έξω:

  • Αρχικά δεν είμαστε όλες οι γυναίκες για την προσωπική σου ευχαρίστηση. Όταν σου δείχνω ότι δεν θέλω, σημαίνει δεν θέλω. Σταμάτα να επιμένεις! Ο επιμένων δεν νικά, παρενοχλεί. 
  • Μια γυναίκα μπορεί να είναι καριερίστρια και σωστή μητέρα ταυτόχρονα. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο! Υπάρχει μία περίεργη σύμπτωση και ποτέ δεν κάνουν την ίδια ερώτηση σε έναν άντρα εργαζόμενο. 
  • Δεν ντυνόμαστε και δεν βαφόμαστε για εσάς. Όχι! Το σώμα μας ανήκει σε εμάς και δεν χρειαζόμαστε τη γνώμη σας, αν δεν σας ρωτήσουμε. Θα φορέσω ό,τι μου αρέσει, όσα κιλά και αν είμαι, γιατί εγώ ξέρω καλύτερα τι μου πάει και τι όχι. Επίσης, αγαπάω το σώμα μου όπως είναι και δεν υποκύπτω στα στερεότυπα του “τέλειου σώματος”.
  • Η κοντή φούστα είναι απλά μια κοντή φούστα, με δύο ακάλυπτα ανθρώπινα πόδια και δεν υπάρχει τίποτα προκλητικό σε αυτήν την εικόνα, ούτε αυτό σημαίνει πρόσκληση για σεξ.
  • Α και ναι! Έχω περίοδο! Δεν είμαι αδιάθετη! Είναι μια φυσική λειτουργία του οργανισμού μου. Γιατί πρέπει η λέξη περίοδος να προκαλεί φρίκη και αηδία στο άκουσμα της; Είναι η φύση μας και την αγαπάμε!
  • Οι γυναίκες δεν είμαστε αντικείμενα, είμαστε άνθρωποι! Η καθεμιά μας είναι διαφορετική, με διαφορετική προσωπικότητα και στάση ζωής. Μην μας συμπεριφέρεσαι, μας μιλάς και προσεγγίζεις, όλες μας με τον ίδιο τρόπο.
  • Το cat calling, αν δεν είσαι γάτα, δεν είναι φλερτ. Πιο πολύ μας εκνευρίζει και μας κάνει να νιώθουμε άβολα, παρά μας κολακεύει αυτού του είδους “πέσιμο”.
  • Εννοείται ότι έχω δικαίωμα να είμαι σεξουαλικά ενεργή,  ανεξάρτητα με το αν είμαι γένος θηλυκού. Έχω τα ίδια δικαιώματα, στο σεξ, με έναν άντρα. Αν ισχύει για έναν άντρα ότι είναι κατόρθωμα να πηγαίνει με πολλές γυναίκες, τότε θα πρέπει να ισχύει και το ίδιο αντίστροφα.
  • Αν μου αρέσουν άτομα του ίδιου φύλου, είναι γιατί είναι επιλογή μου και όχι επειδή δεν βρήκα τον “κατάλληλο”. Δεν χρειάζομαι την βοήθειά σου.

  Τέλος…

  Φτάνει επιτέλους με το θέμα του βιασμού και το ενδυματολογικό κομμάτι! Ο βιαστής είναι ένας ψυχικά άρρωστος άνθρωπος, που εάν θέλει να βιάσει, θα βιάσει, ακόμα και αν κάποια είναι ντυμένη με αποκριάτικη στολή αρκούδας. Μην ξεχνάς ότι θα μπορούσε να είναι και ο ίδιος σου ο σύντροφος! 

  spot_img

  Latest articles

  Related articles