More

  Είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι ρατσιστής;

  Ο ρατσισμός είναι μια “ασθένεια” της κοινωνίας και έχει πολλές μορφές με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μην έχει καταφέρει να απαλλαχτεί απ’ όλες!

  Ας δούμε Κάποιες από αυτες :

  Φυλετικός ρατσισμός

  Θα ξεκινήσω με τον φυλετικό ρατσισμό. Οι διακρίσεις σε αυτή την μορφή γίνονται με αφορμή το χρώμα του δέρματος και με βάση την καταγωγή.

  Με άλλα λόγια θεωρούν κατώτερους τους ανθρώπους που έχουν διαφορετική εθνικότητα, καταγωγή, πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό χρώμα δέρματος από τους ίδιους.

  Στην ουσία δηλαδή υπάρχουν “επιφανειακά” και ανόητα επιχειρήματα γιατί ο ρατσισμός είναι να μισείς κάτι που τυχαία δεν είσαι!

  Επίσης, ο φυλετικός ρατσισμός πάει πολλές φορές αγκαζέ με τον Θρησκευτικό ρατσισμό και είναι η αντίληψη ότι όποιος πιστεύει σε διαφορετική θρησκεία, δεν έχει την ίδια αξία σαν άνθρωπος.

  Ο κάθε άνθρωπος πιστεύει κάπου και φυσικά αυτό δεν τους κάνει ανώτερους η κατώτερους από κάποιους άλλους ανθρώπους.

  Κατά την γνώμη μου η θρησκεία του καθενός μας είναι κάτι πολύ προσωπικό!

  Α! Και ΟΧΙ. Δεν βρωμάει όποιος δεν είναι βαφτισμένος χριστιανός. Έλεος!

  Σεξισμός

  Σεξισμός είναι μια χειρονομία, μια ιδέα, μια έκφραση, μια πράξη η οποία βασίζεται στο ότι το “απέναντι” άτομο είναι κατώτερο λόγω φύλου και στο ότι δεν υπάρχει ισότητα άμεσα στα δυο φύλα.

  Και ας είμαστε ειλικρινείς: Τον σεξισμό τον βιώνουν περισσότερο γυναίκες.

  Όσο υπάρχει σεξισμός θα υπάρχει και ο φεμινισμός. Πολλοί θεωρούν τον φεμινισμό προβληματικό και άχρηστο.

  Άρα λοιπόν ο φεμινισμός τότε είναι η αρρωστημένη αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι άνθρωποι και έχουν δικαιώματα!

  Ομοφοβία και Τρανσοφοβία

  Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα ακόμα παλεύουν για το δικαίωμα της ισότητας, του σεβασμού και της ορατότητας.

  Οι ομοφοβικοί κάνουν διακρίσεις με αφετηρία τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ατόμων και όχι απαραίτητα αποκλειστικά μόνο στους ομοφυλόφιλους.

  Η τρανσοφοβία ανήκει στο ίδιο φάσμα. Το κύριο επιχείρημα ενός τρανσοφοβικού είναι ότι το άτομο που θα επιλέξει να μπει στην διαδικασία επαναπροσδιορισμού φύλου πάει κόντρα στην φύση του, αψηφώντας ότι και η φύση κάνει λάθη και ότι αυτά τα άτομα γεννήθηκαν φυλακισμένοι σε ένα λάθος σώμα, που δεν τους ανήκει και νιώθουν δυσφορία μέσα σε αυτό.

  Εξάλλου το φύλο δεν είναι αυτό που είμαστε αλλά αυτό που νιώθουμε!

  Σπισισμός

  Αυτήν την μορφή δεν την γνωρίζει τόσο ο κόσμος αλλά δε παύει να υπάρχει και να την συναντάμε παντού.

  Στον σπισισμό υπάρχει η διάκριση μεταξύ των διαφορετικών ειδών ζωών.

  Για παράδειγμα

  Ένα γουρούνι έχει διάρκεια ζωής 15 με 20 έτη, ένας σκύλος 10 με 13 έτη. Τα γουρούνια έχουν πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης, καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη αμερικανών νευροεπιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Έμορι, συγκεντρώνουν μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης από τους σκύλους, ενώ είναι σε θέση να λύνουν προβλήματα και γρίφους όπως οι χιμπαντζήδες. Όμως το ένα ειδος ζώου το έχουμε για κατοικιδιο και το άλλο το σκοτώνουμε καθημερινά για να τραφούμε.

  Μια αγελάδα έχει 18 με 22 έτη, μια γάτα από 10 έως και 16 έτη, μια κότα ζει 5 έως και 10 έτη και μία κατσίκα 15 με 18 έτη. Ένα κουνέλι από 7 έως και 9 έτη.

  Μας φαίνεται τραγικό που στην Κίνα τρώνε κρέας από σκύλο και γάτα αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει καμία διαφορά με κρέας αγελάδας, γουρουνιού και κατσικιού που τρέφεται ο δικός μας πολιτισμός!

  Όλα τα παραπάνω ζώα έχουν νευρικό σύστημα και εγκέφαλο, νιώθουν πόνο και υποφέρουν.

  spot_img

  Latest articles

  Related articles