More

  Οι λόγοι που δεν ασπάστηκα ποτέ τον Χριστιανισμό

  Αν είσαι άτομο που πιστεύει στον χριστιανισμό και εκνευριστείς με τα παρακάτω επιχειρήματα μου, σημαίνει ότι δεν δέχεσαι τα δικά μου πιστεύω, ενώ εσύ θεωρείς δεδομένο και επαιτείς να σέβομαι εγώ τα δικά σου!

  Είμαι μια κοπέλα που βαφτίστηκε χριστιανή ορθόδοξη χωρίς να το έχω επιλέξει κάτι που το θεωρώ 100% φασιστικό. Η πίστη του καθενός θα έπρεπε να είναι κάτι πολύ προσωπικό γιατί κατά την γνώμη μου ένα μεγάλο κομμάτι έχει να κάνει με το τι έχει ο καθένας ανάγκη να πιστέψει. Κάποιοι θεωρούν μίζερο και τους προκαλεί ανασφάλεια να μην πιστεύουν ότι υπάρχει κάτι ανώτερο σε αυτήν την ζωή που τους προστατεύει -ή γενικότερα- και όλο αυτό το καταλαβαίνω απόλυτα.

  Αδάμ και Εύα

  Όμως υπάρχουν και κάποιοι, -όπως εγώ- που είμαστε πιο ρεαλιστές και θεωρούμε όλο αυτό το περί χριστιανισμού μια σουρεάλ ιστορία. Δεν μπορώ να πιστέψω στον Αδάμ και στην Εύα και ότι έτσι εξελίχθηκε ο άνθρωπός. Προτιμώ να εμπιστευτώ αυτό που υποστηρίζει η Επιστήμη. Ότι η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης άρχισε πριν από 4.000.000 χρόνια στην ανατολική Αφρική, από μια ομάδα ζώων που ονομάζεται αυστραλοπίθηκοι, και έφτασες στον homo sapiens δηλαδή στον σημερινό άνθρωπο.

  Εγκυμοσύνες από κρίνους

  Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπήρξε γυναίκα η οποία ήταν παρθένα και έμεινε έγκυος με την μυρωδιά ενός κρίνου. Εκτός ότι θεωρώ όλον αυτόν τον ισχυρισμό βαθιά καταπιεστικό προς τις γυναίκες, να νιώθουν ενοχή για την σεξουαλική τους ζωή. Το γεγονός ότι ο Χριστός έπρεπε να γεννηθεί από μια παρθένα, μας θυμίζει τον πόσο βρώμικο και μη πρέπον είναι το σεξ για την εκκλησία μας και το επιτρέπει μόνο για λογούς αναπαραγωγής θεωρεί μέχρι και σήμερα. Στην μυθοπλασία είναι εφικτό, βιολογικά όχι.Το θεωρώ και αυτό ακραίος αδύνατο.

  Ακόμα κάτι που δεν μπόρεσα να πιστέψω ΠΟΤΕ και μου έκανε πάντα τρομερή εντύπωση είναι το “Χριστός Ανέστη”. Πόσο μα πόσο εύκολα πιστεύει ο κόσμος του χριστιανισμού ότι υπήρχε άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο που αναστήθηκε. Επίσης κατάλαβα πόσο “εγωιστική” είναι η γιορτή της ανάστασης του Χριστού όταν είχα ακούσει μια φορά ένα μικρό κοριτσάκι κρατώντας την λαμπάδα της, την ώρα που πήγαινε στην εκκλησία την μέρα της ανάστασης:

  -Μπαμπά γιατί να μην γίνετε να αναστηθεί και η μαμά όπως ο Χριστούλης;

  Ο θεός είναι παντοδύναμος

  Η λέξη παντοδύναμος αποτελείται από τις λέξεις πάντα και δύναμαι. Όσον αφορά τις έννοιες της παντογνωσίας και της πανταχού παρουσίας, η λογική συνέπεια είναι πως αν ο Θεός είναι άπειρος και κυρίαρχος. Οπότε έχει δύναμη πάνω σε κάθε τι, πάντοτε, και με κάθε τρόπο…

  Τότε ο θεός πως αφήνει παιδιά να πεινάνε; Πως αφήνει παιδιά να βιάζονται; Γιατί ο Θεός που μας αγαπάει τόσο πολύ μας βάζει σε τέτοιες καταστάσεις; Πως μπορεί να τα επιτρέπει όλα αυτά;

  Κάποιος είπε “για να μας δοκιμάσει”… Συγγνώμη αλλά τότε ο θεός σας είναι τιμωρός.

  Δόξα τον θεό είμαι άθεη

  Θα προσπεράσω γρήγορα θέματα όπως το ότι οι εκκλησιές μοιάζουν με παλάτια και τα σχολειά σαν φυλακές, τα χρυσά των παπάδων, το ότι στα θρησκευτικά μας μάθαιναν μόνο για τον χριστιανισμό, το “Δούλος του θεού” και τους αγγέλους που μας προσέχουν όσο κοιμόμαστε. Ειδικά αυτό με τους αγγέλους και τις εικόνες με τρόμαζε τόσο πολύ και ήταν ο λόγος που σαν μικρό κοριτσάκι δεν μπορούσα να κοιμηθώ, διότι όλα αυτά στο μυαλό μου μεταφραζόντουσαν ως φαντάσματα.

  Το πόσο μια χριστιανική χώρα έχει μπερδέψει το « Αγαπάτε Αλλήλους »

  Α! Να μην ξεχάσω και την αναπαραγωγή σεξισμού, ομοφοβιάς και ρατσισμού που κάνει η εκκλησία. Το ότι αν έχεις περίοδο δεν μπορείς να κοινωνήσεις γιατί θεώρησε αμαρτωλή και βρώμικη, ότι αν είσαι γυναίκα σου απαγορεύεται η είσοδος στο άγιο όρος κ.α

  Το Θαύμα!

  Επιστήμη και θρησκεία είναι δύο αντικρουόμενα αντικείμενα, γιατί η επιστήμη μιλάει για “λογική” και οι θρησκείες για “παράφυση”. Υπάρχει ερμηνεία όμως για τα θαύματα που μπορεί να θεωρεί ότι βίωσε κάποιος από την επιστήμη ψυχολογίας. Ας μην ξεχνάμε ότι το ανθρωπινό μυαλό μπορεί να κάνει θαύματα!

  Ο μεγαλύτερος επαναστάτης

  Ο πιο μεγάλος επαναστάτης που πέρασε ποτέ από την ανθρωπότητα -αν πέρασε- ήτανε ο Χριστός , ο πρωτοπόρος της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινοκτημοσύνης, μίλησε για αγάπη και συμπόνια αλλά η κοινή γνώμη τον σταύρωσε.

  Ήταν ένας πρόσφυγας, φτωχός και κατατρεγμένος. Δίδασκε ειρήνη και έλεγε, ότι εάν έχεις δύο χιτώνες, να δώσεις τον έναν στον συνάνθρωπο που τον είχε ανάγκη.

  Ήταν απολυτά ταπεινός, φορούσε κουρέλια και πιστεύω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα ήθελε να υπάρχει σε κάθε σπιτι μια προσωπογραφία του και σίγουρα όχι έτσι όπως μας τον πασάρουν μέσα στα χρυσά, κάτι που δεν θα τον αντιπροσώπευε καθόλου. Ούτε θα ήθελε να φοβούνται, να τον προσκυνάνε και να του χτίζουν πανάκριβα κτίρια με θρόνους.

  Οι μισοί από εσάς που τον προσκυνάτε , αν ζούσε σήμερα θα τον πολεμούσατε.

  Responsive Ad

  Latest articles

  Related articles