More

  Περί αυνανισμού

  Ο αυνανισμός έχει την δική του ιστορία. Ρίξε μια ματιά…

  Από που προέρχεται η λέξη αυνανισμός;

  Χάρη στον Αυνάν, το σεξ πήρε την μορφή με την οποία το ξέρουμε σήμερα. Όταν ο μεγαλύτερος αδελφός του πέθανε, ο Αυνάν νυμφεύτηκε τη χήρα του αδελφού του Ηρ, με την οποία όμως δεν ήθελε να κάνει παιδί γιατί θα ανήκε τυπικά, με βάση τον εβραϊκό νόμο, στον αδελφό του κι όχι σε αυτόν. Ο Αυνάν δεν επιθυμούσε να αποκτήσει απόγονο που θα συνέχιζε την οικογενειακή γραμμή του νεκρού αδελφού του, αλλά απέβλεπε στην απόκτηση της κληρονομιάς των πρωτότοκών του. Πονηρός ο Αυνάν.

  Δεν αυνανιζόταν με τη σημερινή έννοια του όρου, αλλά είχε διακεκομμένη συνουσία με τη γυναίκα του. Η πράξη αυτή τιμωρήθηκε από τον Ιεχωβά με θάνατο, λόγω σπατάλης του σπέρματος. Έτσι, από το όνομα του Αυνάν προέρχεται και η λέξη αυνανισμός.

  Η ιστορία του γυναικείου αυνανισμού

  Από την εποχή του Ιπποκράτη θεωρούσαν ότι τα αίτια της υστερίας, προέρχονταν από τη μήτρα της γυναίκας. Πίστευαν πως είναι σαν ένα ζώο, που όταν στερείται τα υγρά του, μετακινείται μέσα στο σώμα και αποκλείει τις περιοχές που αναπνέουμε προκαλώντας ασφυξία και μαζί και όλα τα άλλα συμπτώματα της “ασθένειας”, που ονομάστηκε υστερία.

  Μετά τον δαιμονισμό της μήτρας κατά τον Μεσαίωνα, οι γυναίκες στη βικτωριανή εποχή δεν θα έπρεπε να μπορούν να νιώσουν σεξουαλική επιθυμία. Οι γιατροί της εποχής δεν ήξεραν και πολλά για το σεξ, οπότε θεωρούσαν πως οι γυναίκες είτε δεν έχουν καθόλου οργασμό είτε ότι αυτός μπορεί να προκληθεί μόνο με την κολπική διείσδυση.

  Ιδού η θεραπεία

  Η θεραπεία που χρησιμοποιούσαν οι γιατροί για να θεραπεύσουν την «υστερία» ήταν το πυελικό μασάζ. Στόχος, ο ερεθισμός της κλειτορίδας. Η θεραπεία ήταν εξαιρετικά κερδοφόρα για τους γιατρούς, μιας και ήθελε συνεχή ανανέωση. Όμως οι γιατροί, άνθρωποι είναι και αυτοί και τους κούρασε η χειρωνακτική εργασία και έτσι σκέφτηκαν έναν πιο ευφάνταστο τρόπο θεραπείας, το πυελικό ντους.

  Οι γιατροί ξεκίνησαν να σημαδεύουν το αιδοίο των γυναικών με μάνικες. Οι γυναίκες ενθουσιάστηκαν και άρχισαν να συρρέουν στις πόλεις με τα εν λόγω λουτρά, για να δοκιμάσουν την νέα θεραπεία.

  Ο Μόρτιμερ Γκράνβιλ έφτιαξε τον πρώτο δονητή που λειτουργούσε με μπαταρίες στις αρχές της δεκαετίας του 1880. Στην αρχή, οι μπαταρίες ήταν πολύ μεγάλες και όσο περνούσαν τα χρόνια άρχισαν να γίνονται μικρότερες. Το 1952, η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία διέγραψε τον όρο υστερία από τα ψυχιατρικά νοσήματα. Το επόμενο βήμα ήρθε το 1980, με την εμφάνιση δονητών στις ερωτικές ταινίες. Τότε, ο σεξουαλικός ρόλος τον δονητών έγινε σαφής και η κοινωνία δεν μπορούσε πια να τους αγνοήσει, ήταν η ένοχη απόλαυση της εποχής.

  Ο αυνανισμός στον άντρα

  Ο ανδρικός αυνανισμός στη αρχαία Αίγυπτο είχε σπουδαία θέση. Πίστευαν ο θεός Ατούν δημιούργησε το σύμπαν αυνανιζόμενος μέχρι την εκσπερμάτωση και οι διακυμάνσεις του Νείλου αποδίδονταν στη συχνότητα των εκσπερματώσεων του. Στην αρχαία Ελλάδα, ο Διογένης ο Κυνικός επιχειρηματολογούσε, πώς αφού δεν είναι ανήθικο να τρως και να πίνεις, (δηλαδή πράξεις που κάνεις με το χέρι σου), δεν είναι ανήθικο ούτε και να αυνανίζεσαι. Ο ίδιος, πολλές φορές αυνανιζόταν δημόσια μπροστά στο πλήθος, που μαζευόταν γύρω από το πιθάρι του. Στις μέρες μας θα ήταν κλασικό δείγμα επιδειξία.

  Γιατί ο αυνανισμός θεωρείται μέχρι σήμερα ταμπού;

  Ο αυνανισμός αποτελεί ταμπού για την κοινωνία μας, αλλά οι περισσότεροι το κάνουν. Άνδρες και γυναίκες ανακαλύπτουν τη σεξουαλικότητά τους, με τον αυνανισμό, από την εφηβική ηλικία. Ο αυνανισμός φαίνεται να αποτελεί έναν μηχανισμό ψυχολογικής αποσυμπίεσης, πράγμα το οποίο ισχύει για όλες τις ηλικίες. Η Χριστιανική θρησκεία θεωρεί τον αυνανισμό αμάρτημα είτε είναι συντροφικός είτε μοναχικός. Άλλες θρησκείες το ενθαρρύνουν ως υγιεινή, φυσιολογική πράξη που οδηγεί σε ανώτερη πνευματικότητα.

  Ο λόγος που ο αυνανισμός θεωρείται λεπτό θέμα για συζήτηση είναι τα στερεότυπα. Δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να προκαλεί ενοχές ή ντροπή. Αν είσαι γυναίκα και πεις ότι έχεις sex toys και αυνανίζεσαι, κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς σεξομανής ή να πέσεις θύμα ατελείωτου τρολαρίσματος. Αν είσαι άνδρας και ο αυνανισμός είναι η εναλλακτική λύση, το ενδεχόμενο της καζούρας από φίλους είναι το ίδιο με την πρώτη περίπτωση.

  Πάνω από όλα, δεν πρέπει να πιστεύει κανείς ότι όποιος αυνανίζεται είναι ανικανοποίητος σεξουαλικά από τον ερωτικό του σύντροφο.

  Ο ιδανικός τρόπος σεξουαλικής αυτογνωσίας

  Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος ότι η αυτοϊκανοποίηση δεν βλάπτει κανέναν, παρά μόνο όσους έχουν ηθικούς κώδικες που τον καταδικάζουν. Ο μοναδικός κίνδυνος που μπορεί να υπάρχει, δεν είναι από τον αυνανισμό, αλλά από τα συναισθήματα ενοχής, ντροπής και μειονεξίας που απορρέουν μερικές φορές από αυτόν, εξαιτίας της ελλιπούς σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, της κακής ενημέρωσης και των αρνητικών μηνυμάτων, γύρω από τη σεξουαλικότητα.

  Αυτή η πρακτική, μπορεί να οδηγήσει σε έντονους οργασμούς και να γεννήσει αισθήματα σεξουαλικής ασφάλειας και αυτοεκτίμησης. Ο αυνανισμός είναι μια επιλογή, κάτι φυσιολογικό, δεν υπάρχουν ντροπές σε αυτό!

  Αυνανίσου, κόσμε!

  spot_img

  Latest articles

  Related articles