More

  Σταματήστε να εύχεστε καρκίνο!

  Κάθε φορά που κάποιο γνωστό πρόσωπο – ή και μη γνωστό – εκφράσει  δημόσια μία άποψη, είτε  μέσα από τα social media είτε μίας συνέντευξης, ή γενικότερα κάνει κάτι που μπορεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να μη συμφωνεί μαζί του, υπάρχουν αυτοί οι “ευγενικοί” άνθρωποι που θα γράψουν τα εξής σχόλια “ εύχομαι να πάθεις καρκίνο” , “καρκίνο σε εσένα και σε όλη σου την οικογένεια” και ούτω καθεξής.

  Εδώ ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα

  Είναι τουλάχιστον ντροπή και ανήθικο εκ μέρους αυτού που πληκτρολογεί ένα τέτοιου είδους σχόλιο. Είναι άνθρωποι ανίδεοι σχετικά με τη σημασία της συγκεκριμένης αρρώστιας και πόσο μάλλον όταν το εύχονται σε μικρά παιδιά. Διότι αν υπάρχει διαφωνία με κάποιον κι αυτός ο κάποιος έχει μικρό παιδί, θα πάρει η μπάλα κι αυτό χωρίς να φταίει. Ακόμα κι αν το άτομο που δέχεται αυτό το σχόλιο “κατάρα” έχει όντως λανθασμένη άποψη, κανείς δεν πρέπει να εκφράζει τέτοιες βαριές κουβέντες. Για αυτό υπάρχει ο διάλογος και όποιος είναι πολιτισμένο ον, επιλέγει αυτή την τακτική και όχι βρισιές και κατάρες.

  Ο καρκίνος είναι μία αρρώστια που καταστρέφει τον άνθρωπο

  Γνωρίζετε πως όποιος έχει καρκίνο σε βαριά μορφή θέλει έναν άνθρωπο δίπλα του 24 ώρες το 24άωρο; Η χημειοθεραπεία που οφείλει να ακολουθήσει, πολλές φορές προκαλεί έντονες παρενέργειες. Οι άνθρωποι αυτοί είναι τόσο ευαίσθητοι, που έστω και λίγο να τους ακουμπήσει κάποιος πονάνε πολύ και χρησιμοποιούν μορφίνη για να βγάλουν τη μέρα. Πέρα από τη πιο γνωστή παρενέργεια που είναι η τριχόπτωση, που απασχολεί τους περισσότερους, υπάρχει η ναυτία και ο εμετός και λόγω αυτών ακολουθεί διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Για αυτό και όσοι νοσούν, πολλές φορές τη μισή και παραπάνω ημέρα είναι αναγκασμένοι να φοράνε πάνα, καθώς δεν μπορούνε να συγκρατήσουν τις ανάγκες τους.

  Η μεγάλη ποσότητα φαρμάκων που καταναλώνουν – πέρα από εμετό που το αναφέραμε – προκαλούν και έντονη εξάντληση/ κόπωση/ μυική αδυναμία, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να πρέπει ένα άλλο άτομο να το βοηθήσει αν θέλει να μετακινηθεί. Ένα ακόμα σύμπτωμα αυτής της ασθένειας είναι η ανορεξία. Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από καρκίνο με το ζόρι καταφέρνουν να φάνε έστω και μια μπουκιά γιαούρτι και στην τελική καταλήγουν να το αποβάλουν μέσω του εμετού. Για αυτό και ορισμένοι είναι τόσο αδύνατοι που φαίνονται τα κόκαλα τους.

  Τα πιο σπάνια συμπτώματα – και αυτό γιατί τα προξενούν ορισμένα φάρμακα – είναι η ευαισθησία του δέρματος στο φως του ήλιου, ο αυξημένος κίνδυνος μωλωπισμού ή λοίμωξης και οι πληγές ή οι άφθες στο στόμα.

  Πράγματα που είναι τόσο δεδομένα για μας, όπως το να βγεις μια βόλτα για να θαυμάσεις το ηλιοβασίλεμα, να κανονίσεις έναν καφέ με τους φίλους σου,να πας για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, ανήκουν μόνο στα όνειρά τους. Θα ήθελε κανείς να έχει μια τέτοια ζωή;

  Μάλλον όχι!

  Για αυτό μην εύχεστε κάτι που δε θα θέλατε να σας συμβεί σε εσάς ή στους δικού σας ανθρώπους.

  Responsive Ad

  Latest articles

  Related articles