More

  Όταν οι ερωτικές σχέσεις καταπατούν τη φιλία

  Υπογράφει η Μαρία Ζωφράφου

  Έχετε χάσει φίλα επειδή κάνανε σχέση;

  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Είναι μία παρέα κοριτσιών, βγαίνουν, συζητάνε και, γενικότερα, περνάνε πολλές ώρες μαζί. Συχνά ένα από τα βασικά θέματα που συζητάνε είναι τα ερωτικά τους. Οι αδέσμευτες της παρέας αναρωτιούνται που πήγαν όλοι οι “νορμάλ” άνδρες και εκφράζουν τα παράπονά
  τους με φράσεις του τύπου “πότε θα βρω αγόρι;”, “είμαι, άραγε, τόσο άσχημη;”, “μήπως κάνω κάτι λάθος;”.

  Όταν έρχεται αυτή η πολυπόθητη στιγμή και κάποια από την παρέα βρίσκει κάποιο, προφανώς και οι υπόλοιπες χαίρονται για αυτή και υπάρχει κάποιου είδους κατανόηση αν θέλει να περνάει λίγο παραπάνω χρόνο μαζί του στις αρχές της σχέσης. Τι γίνεται, όμως, όταν αυτή η φιλενάδα ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω
  της
  ; Τότε τα πράγματα περιπλέκονται και, δυστυχώς, αυτό το μοτίβο συμβαίνει από την πλευρά των γυναικών και σπάνια των ανδρών.

  Είναι απόλυτα φυσιολογικό να νευριάσεις


  Το πιο σωστό στην προκειμένη περίπτωση είναι να πεις ξεκάθαρα πώς νιώθεις με όλη αυτή τη νέα συνθήκη. Πες της ότι χαίρεσαι πολύ για εκείνη, αλλά και ότι έχεις στενοχωρηθεί που σε έχει παραμελήσει. Επένδυσε στο συναίσθημα και θύμισέ της όλα όσα έχετε περάσει οι δυο σας, που δεν αξίζουν να φάνε διαγραφή μόνο και μόνο για μια σχέση. Αν είναι πραγματική φίλη, θα καταλάβει και θα διορθώσει τα πράγματα. Αν πάλι συνεχίζει με τους ίδιους ρυθμούς, μάλλον θα πρέπει να επανεξεταστεί η
  φιλία σας
  .

  Δεν είναι θέμα ζήλιας

  Πολλά άτομα μπορεί να σκεφτούν πως υπάρχει μία ζήλια προς τη δεσμευμένη φίλη. Προφανώς και όχι! Είναι κατανοητό πως το καθένα έχει τις υποχρεώσεις του, όπως σπουδές, δουλειά ή οποιαδήποτε άλλη ασχολία και προσπαθεί μέσα στον ελεύθερο χρόνο του να βάλει ως προτεραιότητα τα άτομα που θέλει να δει περισσότερο. Αλλά, δεν σημαίνει πως η ύπαρξη μίας σχέσης ισούται με το να σταματήσει κάποιο τις συναναστροφές με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους, πόσο μάλλον τα φίλα.

  Στην τελική, αν τύχει κάτι στη σχέση και χωρίσετε ή μαλώσετε, πάλι στο φίλο θα τρέξεις, αλλά τότε εκείνο θα έχει κάθε δίκαιο να πει “Τώρα μας θυμήθηκες;”. Γιατί όπως έλεγε και η Φοίβη από τα Φιλαράκια: “Οι σχέσεις θα έρχονται και θα φεύγουν, αλλά τα φίλα είναι για πάντα”. Το σημαντικό είναι να διατηρούνται ισορροπίες.


  Τρόποι προκειμένου να μη χαθούν οι ισορροπίες ανάμεσα στη φιλία και τον έρωτα


  Ορισμένες φορές, ο συνδυασμός εξόδου με φίλα και σύντροφο είναι μία καλή λύση. Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί σε όλα η ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και θα δεις αν και τα φίλα σου και το σύντροφό σου στηρίζουν τις επιλογές σου. Αν πάλι, η σχέση σου είναι αυτή που σου επιβάλλει με τον τρόπο της να μη συναναστρέφεσαι με κανένα άλλο ή δε θέλει κανένα άλλο στα “πόδια” σας, τότε νομίζω πως ο δρόμος εξόδου είναι μονόδρομος.
  Ο έρωτας και η φιλία είναι εξίσου σημαντικά στη ζωή του ανθρώπου. Ο έρωτας σε κάνει να νιώθεις ζωντανό, αφού από τη μία σε ανεβάζει στα ουράνια και από την άλλη σε ρίχνει στα πατώματα. Η φιλία, όμως, είναι ένα συναίσθημα που σε γεμίζει χαρά, ευτυχία, εμπιστοσύνη και αγάπη, ενώ η απουσία της σε γεμίζει μοναξιά.

  spot_img

  Latest articles

  Related articles