More

  Ραντεβού, «Ghosting» και η μάχη για την καύλα

  Έχετε παρατηρήσει ότι όλα θέλουν να κάνουν γρήγορα και απρόσωπα σεξ;

  Η εποχή μας είναι πολύ δύσκολη. Δεν φτάνει που έχουμε οικονομικά προβλήματα και πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, την ίδια στιγμή βιώνουμε και ερωτικές πανωλεθρίες. Θα μιλήσω και για σένα που έχεις αποφασίσει ότι δεν θες δεσμεύσεις και προτιμάς σκέτο σεξ χωρίς πολλά πολλά λόγια – ειδικά αν λες από την αρχή τους σκοπούς σου στα παρτενέρ σου.

  Θέλω να μιλήσω και για την άλλη πλευρά, που αναζητά λίγη παράδοση, που έσκασε από το πολύ το σεξ και ψάχνει κάπου να κουρνιάσει. Τα μαντάτα είναι άσχημα, γιατί η εποχή μας είναι η χειρότερη για αυτού του είδους σκέψεις και θα δούμε μαζί γιατί.

  Είτε από το Ίντερνετ, είτε από κοντά, αν γνώρισες το πρόσωπο, το να βγείτε ένα κανονικό-συνηθισμένο ραντεβού για ποτό, ας πούμε, πια δεν είναι το δεδομένο, αλλά το ζητούμενο. Το δεύτερο ραντεβού, αν υπάρξει, θα είναι πακέτο με σεξόλογα.

  Θα μου πείτε τώρα και πού είναι το κακό σε αυτό;

  Φυσικά και δεν είναι κακό να κάνεις σεξ στο πρώτο ή σε όποιο άλλο ραντεβού θες. Κακό είναι το να κάνεις σεξ επειδή φοβάσαι μην ξενερώσεις το άλλο άτομο ή ακόμα χειρότερα, να σε έχει χειραγωγήσει για να το κάνεις. Επίσης, αν κάποιο πιστεύει ότι το να αργήσεις να κάνεις σεξ μαζί του είναι κριτήριο για το πόσο ηθικό ή ξεχωριστό άτομο είσαι στα μάτια του, πρέπει να σκεφτείς σοβαρά αν το θέλεις το άτομο αυτό στην ζωή σου.

  Μετά παίζουν ρόλο οι προθέσεις. Ο περισσότερος κόσμος θα πει πολλά προκειμένου να τραβήξει την προσοχή και το ενδιαφέρον του προσώπου που το ενδιαφέρει. Είναι οκ να θες απλά να κάνεις σεξ με το άλλο άτομο, αλλά δεν χρειάζεται να πεις ψέματα ή να χρυσώσεις το χάπι και να του σπαταλάς τον χρόνο, ενώ θες μόνο να γαμηθείτε. Πες απλά και ευγενικά την αλήθεια. Είναι δικαίωμά σου να θες σεξ και είναι, επίσης, δικαίωμα του άλλου να θέλει κάτι περισσότερο.

  Η αυτοπροστασία στα συναισθήματα εκδηλώνεται με την εξής ερώτηση:

  – Θα πληγωθώ αν κάνω σεξ και μετά εξαφανιστεί;

  Αν η απάντηση είναι ναι, πάρε όσο χρόνο χρειάζεται για να σιγουρευτείς για το εαυτό σου και το άλλο άτομο.

  To ghosting είναι η μάστιγα της εποχής. Καλό είναι να μην γίνεται, γιατί δεν είναι ότι απλά σε απορρίπτουν. Σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να μην υπάρχεις, ενώ μένεις να αναρωτιέσαι «Και τώρα τι έγινε;», «Έκανα ή είπα κάτι που το πείραξε;», «Τι επεισόδια έχασα;», «Αυτό ήταν, γεια σας;».

  Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πεις σε κάποιον ευγενικά ότι δεν θες να τον ξαναδείς. Σκέψου ότι μιλάς σε έναν άνθρωπό και το να εξαφανιστείς έτσι απλά είναι κάτι μεγαλύτερο από αγένεια. Μπορεί να χάσεις αξιόλογους ανθρώπους για πάντα από τον χάρτη σου, επειδή σκεφτόσουν “Ωραία πέρασα, πάμε για άλλα!” και δεν είπες ποτέ αντίο.

  Αντί για το ghosting, μπορείς να πεις:

  • Xάρηκα που γνωριστήκαμε και ήρθαμε πιο κοντά, όμως, δεν νιώθω ότι υπάρχει κάποια συναισθηματική σύνδεση μεταξύ μας.
  • Θα ήθελα να σταματήσουμε να μιλάμε, γιατί δεν θέλω κάτι περισσότερο. Η απόφασή μου είναι οριστική και ελπίζω να το σεβαστείς.
  • Δεν είναι του στιλ μου να εξαφανίζομαι χωρίς να δίνω κάποια εξήγηση. Δεν νομίζω ότι έχουμε κοινά και καλό είναι να μην χάνει κανένας τον χρόνο του.

  Καταλάβατε; Το θέμα είναι να πεις κάτι, ακόμα και αν αυτό που έχεις να πεις είναι “Τα βρήκα με την πρώην μου”.

  Οι πολλές επιλογές συντρόφων που έχουμε λόγω του διαδικτύου έχουν κάνει το φλερτ να αλλάξει πίστα και από δια ζώσης να είναι εικονικό, πιο απρόσωπο και σύντομο. Πολλές φορές με το γνωστό “διαβάστηκε” και την τεχνική κρύο-ζέστη γίνεται άκρως τοξικό και παρεξηγήσιμο. Από κοντά αν τα κάνεις αυτά στο ραντεβού σου, θα σε περάσει για αλλοπρόσαλλο.

  Όταν φλερτάρεις καλό είναι να δίνεις ξεκάθαρα μηνύματα γιατί πια σχεδόν κανένα δεν θέλει να αφιερώσει χρόνο, ενδιαφέρον και χρήματα, αν δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει σεξ και αυτό είναι προβληματικό. Για τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν οικογένεια, πρέπει να γίνει ειδική πορεία διαμαρτυρίας να γνωριστούν μεταξύ τους, γιατί θα φάνε πολύ παπάτζα μέχρι να βρούνε κάποιο που ψάχνει το ίδιο.

  Δεν ξέρω ποιο πρέπει να τα ακούσει, αλλά ο έρωτας είναι τρομερό συναίσθημα, σημαίνει ζωή. Το σεξ γίνεται ακόμα καλύτερο αν συνδέεσαι συναισθηματικά με το άτομο με το οποίο το κάνεις. Ας δώσουμε ευκαιρίες, χωρίς να βάζουμε ταμπέλες στις σχέσεις μας, γιατί και η ίδια η επικοινωνία είναι ένα είδος σχέσης. Μην φοβάσαι να δεθείς με άτομα με τα οποία ταιριάζεις, σκέψου ότι αυτό είναι χημεία και δεν συμβαίνει συχνά εκεί έξω.

  Ας μην φερόμαστε στα άλλα άτομα όπως δεν θα θέλαμε να μας φερθούν, τόσο κλισέ κι, όμως, τόσο απλό.

  Πρέπει να είσαι με κάποιο που σε γουστάρει και όχι που σε γκοστάρει.

  Responsive Ad

  Latest articles

  Related articles