More

  Βλέπουμε την οπτική βλάβη “με άλλα μάτια”…

  ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΤΣΟΣ

  Είναι αλήθεια, ότι στις μέρες μας τα περισσότερα από εμάς βιώνουμε μια καθημερινότητα που διέπεται από γρήγορους ρυθμούς, συνεχές άγχος και μηχανικές σκέψεις και πράξεις. Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να μας κάνουμε, μια στο τόσο, είναι να φροντίσουμε να κάνουμε ένα διάλειμμα από όλα τα παραπάνω, να αφήσουμε την όποια ρουτίνα στην άκρη και να μας επιτρέπουμε να βιώνουμε όμορφα συναισθήματα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους, όπως όλα γνωρίζουμε, για να έρθει κάποιο σε ειλικρινή επαφή με το εαυτό του και τα συναισθήματά του είναι η τέχνη του θεάτρου. Μια καλή θεατρική παράσταση έχει διανοητικά και σωματικά οφέλη για όλα τα εμπλεκόμενα άτομα και μπορεί αβίαστα να λειτουργήσει στο μυαλό και στην ψυχή μας θεραπευτικα και σίγουρα διδακτικά. Αυτόν τον χειμώνα, η παράσταση που πληρεί με ακρίβεια τα παραπάνω και τα εξασφαλίζει ποικιλοτρόπως, δεν είναι άλλη από αυτή που παίζεται στο θέατρο Coronet, στο Παγκράτι, το θεατρικό έργο “Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες”, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ. Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε ανεπιφύλακτα.


  Πρόκειται για την ιστορία του Ντον Μπέηκερ, ενός νέου μουσικού με ολική απώλεια όρασης, ο οποίος αποπειράται να μείνει μόνος του, σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από την ασφυκτική αγκαλιά της μητέρας του. Περίπου ένα μήνα αφότου μετακομίσει στο καινούριο του σπίτι, ο Ντον θα γνωρίσει τη γειτόνισσά του, Τζιλ, και θα έρθουν αρκετά κοντά αρκετά γρήγορα. Θα μπορέσει όμως η σχέση αυτή να ευδοκιμήσει ή η προκατάληψη για την αναπηρία θα υπερνικήσει το συναίσθημα; Θα καταφέρει ο Ντον να διεκδικήσει την ανεξαρτησία του ή θα γυρίσει πίσω στο σπίτι του ηττημένος; Τι ρόλο θα διαδραματίσει σε όλα αυτά η καταπιεστική μητέρα του;Οι απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις δίνονται κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε Σάββατο στις 18:00, στο θέατρο Coronet (Φρύνης 11, Παγκράτι).

   
  Η συγκεκριμένη παράσταση μας βοηθάει να δούμε την οπτική αναπηρία “με άλλα μάτια”, και να συνειδητοποιήσουμε πως η αναπηρία είναι cool. Οι καταστάσεις που διαδραματίζονται είναι ρεαλιστικές και το κάθε άτομο μπορεί να ταυτιστεί με κάποιον από τους χαρακτήρες του έργου, ανεξάρτητα με το αν έχει αναπηρία ή όχι. Ενέχει έντονα το στοιχείο της κωμωδίας, εντούτοις, υπάρχουν και στιγμές συγκίνησης και παραγωγικού προβληματισμού. Το σίγουρο είναι πως, αν επιλέξετε να δείτε την συγκεκριμένη παράσταση, θα περάσετε δύο ώρες μακριά από οτιδήποτε σας απασχολεί, και θα βιώσετε κάθε είδους συναίσθημα.


  Πρωταγωνιστούν: Πέμη Ζούνη, Νικόλας Μπράβος, Εριέττα Μανούρη και Αντώνης Γιαννακός

  Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ 

  Παραγωγή: Erofili Productions

  Το τραγούδι της παράστασης έχει γράψει ο Σταμάτης Κραουνάκης

  Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος

  Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου

  Σκηνικά/κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης

  Βοηθός σκηνογράφου: Ανθή Παρασκευά-Βελουδογιάννη

  Φωτισμός: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

  Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκοβέ

  Προβολή/επικοινωνία: Αγλαΐα Παγώνα

  Responsive Ad

  Latest articles

  Related articles