Πριν ξεκινήσουμε να αναλύουμε το θέμα,ας πούμε όλοι μαζί τρεις φορές την φράση “Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Δεν χωράνε σε ατζέντες”.Το έχουμε, πάμε.
Τι είναι anti-woke

Με λίγα λογία οι anti-woke ατζέντα και οι υπέρμαχοι της εκφράζουν αντίθεση σε αυτό που θεωρούν υπερβολική πολιτική ορθότητα και ακτιβισμό για κοινωνική δικαιοσύνη.Αν πιάνεις τον εαυτό σου να συμφωνεί ότι παράγινε το κακό με το political corect,παρακάτω θα δούμε γιατί αξίζει να το σκεφτείς καλύτερα.
Οτιδήποτε ακραίο και απόλυτο, είναι ανησυχητικό και από τiς δύο πλευρές που χαρακτηρίζονται παγκόσμια κινήματα.
Το κίνημα “woke” αναφέρεται στην αυξημένη ευαισθητοποίηση και δράση για ζητήματα φυλετικής δικαιοσύνης, ισότητας φύλου, δικαιωμάτων LGBTQ+ και άλλων κοινωνικών θεμάτων που ήταν καιρός να ακουστούν και να πάρουν την ορατότητα που τους αξίζει, καθώς σε αυτό συνέβαλε το 2014 το κίνημα Black Lives Matter.
Όσοι τάσσονται κατά της “woke” ατζέντας συχνά υποστηρίζουν ότι αυτή η μορφή ακτιβισμού περιορίζει την ελευθερία του λόγου, επιβάλλει μια μορφή λογοκρισίας και προάγει μια κουλτούρα “ακύρωσης” (cancel culture).
Bεβαία,cancel culture διαιωνίζει και η anti-woke πλευρά καθώς προβάλει την απολυτότητα χωρίς ναι μεν και αλλά.
Οι υποστηρικτές της anti-woke ατζέντας πιστεύουν ότι η έμφαση σε ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης οδηγεί σε διαχωρισμούς και διχασμό στην κοινωνία, και ότι οι προσπάθειες για ισότητα μπορούν να οδηγήσουν σε αντίστροφες διακρίσεις. Στον πυρήνα τους, συχνά προωθούν την ιδέα ότι η κοινωνία θα πρέπει να βασίζεται στην ατομική ευθύνη και αξιοκρατία, αντί για πολιτικές που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως τα Λοατκι και τους έγχρωμους ανθρώπους.
Βεβαία ξεχνάνε ότι τα ανθρωπινά δικαιώματα δεν χωράνε σε ατζέντες και είναι μη διαπραγματεύσιμα.
Η anti-woke ενσωματώνει μια ποικιλία μισάνθρωπων απόψεων και δράσεων, από πολιτικές αντιρρήσεις μέχρι συγκεκριμένες νομικές και διαδραστικές προσπάθειες μέσω κινημάτων στο ιντερνέτ για να περιορίσουν την επίδραση των woke ιδεών σε διάφορους τομείς, όπως η εκπαίδευση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η δημόσια διοίκηση.
Η αλήθεια είναι ότι και τα δύο κινήματα χωρίζουν τους ανθρώπους σε ταμπέλες-στρατόπεδα και οδηγούν σε ιντερνετικές διαφωνίες καφενείου μόνο που αντί για ποδόσφαιρο μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.
Αν ταυτιστείς με ένα κίνημα ή εναντίον ενός κινήματος, δεν είσαι υποχρεωμένος να ερμηνεύεις τα πάντα με τον τρόπο που σου δίνουν, αν θες να είσαι νοήμον ον και να έχεις δικό σου τρόπο σκέψης.

Ο φόβος,η απόγνωση και ο θυμός κάνουν τους ανθρώπους ιδιαιτέρα επιρρεπείς στο να θολώσει η κρίση τους και να νιώσουν ότι αν πωρωθούν με κάποιο κίνημα ή πολιτικό αρχηγό προστατεύουν τα κεκτημένα και τις ιδέες τους και εκεί βασίζεται η anti-woke ατζέντα που προϋπήρχε ως ρητορική μισούς κατά των Λοατκί,του φεμινισμού,του κινήματος Me too και του ΒLM{black lives Matter} από ακροδεξιές ομάδες.
Μας ψεκάζουν ή βρέχει;
Οι θεωρίες συνομωσίας ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων προωθεί το Λοατκι “Λομπί”, ο εξισλαμισμός καραδοκεί και η αποδοχή ότι η οικογένεια δεν είναι μόνο η ετερόφυλη + Bonus ότι οι Βιγκαν θα κυριαρχήσουν στον πλανήτη και το κρέας θα πουλιέται πανάκριβο στην μαύρη αγορά, γεννούν την ιδέα ότι εκείνοι είναι οι πεφωτισμένοι και οι εκπρόσωποί που τους ενημερώνουν, από τον Ντολνταντ Τραμπ μέχρι την Αφροδίτη Λατινοπούλου οι μεσσίες της πληροφορίας και όλοι οι υπόλοιποί είναι τα πρόβατα που εξυπηρετούν το σύστημα και τρώνε τον σανό του προοδευτισμού.
Για να το πω κι αλλιώς, δεν αγιοποιεί κανείς τους woke,oύτε μπορούμε να αρνηθούμε την εργαλειοποίηση των μειονοτήτων για εμπορικούς σκοπούς από κολοσσούς εταιρίες. Oμως στην τελική πειράζει;Η απονοµή δικαιοσύνης, η προστασία των µμειονοτήτων, η καταπολέµηση των ρατσιστικών διακρίσεων και των κοινωνικών αδικιών δεν είναι απαιτήσεις που θα της είχε κάθε δημοκρατικός άνθρωπος;
Ο κόσμος που ζούμε δεν είναι αγγελικά πλασμένος, είναι σκληρός, άδικος και βρώμικος γιατί το επιτρέπουμε να είναι έτσι καθώς θεωρούμε ότι δεν χούμε την δύναμή να τον αλλάξουμε και βυθιζόμαστε στα προβλήματά μας. Όσο και αν κατηγορούν τους woke για αυθαίρετες απόψεις και οι δογματισμό στην πραγματικότητα περισσότερο καλό κάνουν παρά κακό και αυτό δεν χωνεύεται εύκολα.